Χρήσιμες συμβουλές για τον ήλιο

Χρήσιμες συμβουλές για τον ήλιο 6000 4000 akaratzaferis

·         Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες 10:00 με 16:00. Αν αυτό είναι απαραίτητο βάζουμε πάντα αντηλιακό και  φροντίζουμε να φοράμε μακρυμάνικα ρούχα και καπέλο.

·         Ο συννεφιασμένος καιρός δεν αποτρέπει το έγκαυμα. Το ίδιο και η παραμονή μέσα στο θαλασσινό νερό. Άλλωστε το υγρό  δέρμα είναι πιο ευάλωτο σε έγκαυμα σε σχέση με το ξηρό.

·         Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την πιθανότητα εγκαύματος από τον ήλιο.

·         Σε περίπτωση που υποφέρουμε από συχνά ηλιακά εγκαύματα , καλό είναι να επισκεπτόμαστε τακτικά τον δερματολόγο για προληπτική εξέταση.

·         Για να επιτευχθεί η μέγιστη αντηλιακή προστασία από το αντηλιακό (με βάση τον δείκτη SPF που αναγράφεται στη συσκευασία του) η ποσότητα που πρέπει να επαλείψουμε είναι περίπου 30 ml κάθε φορά και να επαναλαμβάνουμε ανά μισή περίπου ώρα την εφαρμογή του.

·         Σε περίπτωση που πάσχουμε από έλλειψη βιταμίνης D πρέπει να γνωρίζουμε ότι η  συνήθης χρήση αντηλιακών δεν εμποδίζει την παραγωγή της. Θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε το συμπλήρωμα της, αν κάτι τέτοιο μας έχει συσταθεί.

·         Η χρήση αντηλιακού προλαμβάνει την γήρανση του δέρματος  και προφυλάσει από την ανάπτυξη μελανώματος.

·         Όσοι έχουμε ανοικτό χρώμα δέρματος (φωτότυποι I-III) πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό ακόμα και στις καθημερινές μας δραστηριότητες το πρωί των ηλιόλουστων ημερών στα εκτεθειμένα μέρη του σώματος (πρόσωπο, χέρια).

 

Καλό Καλοκαίρι!!